entrojaettland.blogg.se

En tröja.Ett land. Här skriver jag om mina fotbollsresor runt om i Europa. Jag väljer ett lag i varje land i Europa. Laget ska spela i högsta ligan i landets fotbollsliga.Jag köper hemmalagets matchtröja och spar på dessa. Hittills har jag besökt 37 länder.

Malta 11-13 Januari 2019

Publicerad 2019-01-11 18:25:00 i Allmänt,

Fredagen den 11:e Januari.
Jobbade som vanligt och slutade vid 15.00. Bytte om och tog en lång dusch på jobbet innan jag tog min ryggsäck och begav mig till tunnelbanan för vidare till centralen. På centralen köpte jag med mig ett stort glas med Pucko och två proteinbars. Det blev min middag. Senare tog jag mig via pendeln till Märsta där buss 583 tog mig vidare till Arlanda. Flyget till Frankfurt avgick 20minuter sent med det tog kaptenen in med hjälp av medvinden. Landade och tog en långpromenad på 30 minuter till hotellet. Där checkade jag in och la mig ganska tidigt.

Lördagen den 12:e Januari.
Klockan ringde 07.45 och jag gick ner och åt min frukost. Tog en lång dusch innan jag tog samma promenad tillbaka till flygplatsen, terminal 1. Flyget skulle avgå 10.05 men dröjde lite på startbanan med det flög kaptenen in nästan allt så vi blev endast fem minuter sena. Framme på Malta tog jag en burgare innan jag tog buss X4 in till city. Checkade in på Brittish Hotell innan jag gick till arenan och matchen. Matchen som spelades var mellan Gziria United och Tarxien Rainbows som slutade 1-1 efter ett väldigt sent kvitteringsmål för bortalaget i den 90:e minuten.
Jag hade ringt från Sverige förra veckan och säkerställt att tröjan skulle finnas. På arenan fick jag tag i mannen som lovade mig som sa att han helt enkelt glömt bort den. Jag blev ganska arg, eller jäkligt arg  och försökte prata med allt och alla på hela arenan. INGEN kunde hjälpa mig. Verkligen ingen. Efter matchen fortsatte jag och var kvar efter matchen i 30 minuter. Till slut fann jag två killar som tipsade om en galleria som hade tröjan. De sa dock att den var stängd på söndagar och nu. När jag kom tillbaka till hotellet och laddade upp den eftersom den var död så hittade jag butiken de pratade om. Ett mobilnummer senare svarade ägaren och sa att han hade en tröja med att det var stängt. Gissa vad som hände då? Han skulle hem och stannade till utanför mitt hotell med tröjan! Så imorgon söndag ska jag till arenan och ta en bild med tröjan på. Det finns någon snäll människa ändå!.
Nu ska det sovas rejält. Min kropp behöver det och klockan är 22.09.

Söndagen den 13:e Januari.
Tog en promenad till arenan och tog min bild med tröjan. Flyget gick 12.20 och jag är framme på Arlanda vid 17.30.