entrojaettland.blogg.se

En tröja.Ett land. Här skriver jag om mina fotbollsresor runt om i Europa. Jag väljer ett lag i varje land i Europa. Laget ska spela i högsta ligan i landets fotbollsliga.Jag köper hemmalagets matchtröja och spar på dessa. Hittills har jag besökt 37 länder.

Budapest 16-18 mars 2018.

Publicerad 2018-03-17 11:01:00 i Allmänt,

Fredagen den 16:e. 
Jobbade denna dag mellan 06.00 och 15.00. Tog en skön dusch på jobbet och tog min resväska via centralen och vidare mot Märsta. Där var det som vanligt buss 583 mot Arlanda. Hoppade av vid terminal 5 och käkade min sallad jag hade tagit med mig från jobbet.  18.45 avgick flyget med Lufthansa mot Budapest. En mellanlanding senare i Frankfurt landade jag i Budapest 20 minuters för sent 23.30. Frankfurts flygplats är för övrigt gigantisk stor. Jag var väldigt trött av någon anledning inte resan och somnade lite några gånger. 
På flygplatsen tog jag ut mina pengar och tog buss 110 mot City och Astoria Metro. Där bytte jag mot tunnelbanan två stationer innan jag landade på mitt hotell. Hotell Hungaria City Center. 
Checkade in och installerade mig snabbt i rummet innan jag tog en taxi till gayklubben Alterego. Jag hade kul där! Dansade en stund innan ja kom hem runt 03.00. Satte mig på rummet och planerade en runda jag tänkte gå på lördagen.
 
 
Lördagen den 17:e Mars.
Vaknade drygt 10.40. Borstade tänderna och tog en varm och en skön dusch. Såg att det duggade regn utomhus och tänkte att jag klarar. Mig jag ångrade rätt snabbt att jag inte bytte om till regnkläderna. Envis som jag är ändå så gick jag runt i två timmar i stan innan ja dygnsur gick tillbaka till hotellrummet. Jag hann att se Saluhallen. Jag fick panik därinne. För mycket människor på för liten plats. Gick vidare via broarna och runt längs berget innan jag skyndade tillbaka till hotellet där jag har låg och lyssnade på lite dansbandsmusik.
Matchen jag skulle se spelades mellan Budapest Honvéd och Swietelsky Haladás och slutade med 2-1 vinst efter ett sent mål i 93:e minuten. Det regnade hela matchen och var svinkallt. Jag hade fyra tröjor på mig men frös ändå. Haha. Tillbaka på hotellet stannade jag till och köpte lite bröd, korv och en OBOY typ och två proteinbars. Jag tog därefter ett varmt och skönt bad. Eventuellt blir det utgång igen. 
Imorgon flyger jag vid 10.00 och landar i Stockholm 15.25 om allt går som det ska. 
 
 
 
Hotell: 900
Fickpengar: 1300
Flyg: 2100
Totalt: 4300
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela