entrojaettland.blogg.se

En tröja.Ett land. Här skriver jag om mina fotbollsresor runt om i Europa. Jag väljer ett lag i varje land i Europa. Laget ska spela i högsta ligan i landets fotbollsliga.Jag köper hemmalagets matchtröja och spar på dessa. Hittills har jag besökt 37 länder.

Armenien: 1-3 Maj

Publicerad 2015-05-01 14:41:00 i Allmänt,

Fredagen den 1 Maj :
Redan på torsdagen hade jag lagt fram allt jag behövde till min ryggsäck. Det sista som packades ner när jag vakande 07.44 var tandborsten och resten av sakerna i necessären. 
Vädret ute var extremt trist, några plusgrader och duggregn. Hoppade in i duschen och fräschade till mig. Tog en tallrik med fil och min hemmagjorda müsli samt två ägg.  Med pigga ben, det får jag alltid när jag ska resa, gick jag till bussen. Idag var det ganska tyst på bussen. Jag såg kanske sju-åtta stycken. Skönt. Tunnelbanan vidare mot centralen där jag köpte solkräm som innehåller under 100ml. Har man bara handbagage får man anpassa sig. Jag köpte även voltaren i tablettform då jag fått lite känningar i vänstra hälen. Jävlas inte nu. Ytterligare en träning med div 2 laget i innebandyn är på måndag och Stockholm Marathon är 30 Maj. 
Nåväl, tog pendeln till Märsta som avslutades med bussen vidare mot terminal 5 på Arlanda.
Hämtade boardingpaset och gav mig vidare mot gaten.
Läste lite på Camilla Läckbergs bok "Mord och Mandeldoft ". I boken är det fyra små romaner där jag är inne i "Snöstorm och Mandeldoft ". 
2 timmar senare var jag framme i Kiev på flygplatsen.Borispol tror jag den heter typ. 
Nu har jag fyra timmar att fördröja här innan resan går vidare mot Yerevan. Jag landar 23.15 lokaltid ikväll. 
Just nu sitter jag i strumpor på en stol och sparkar i luften. Jag känner mig fri! Underbar känsla att resa och få se nya miljöer och nya kulturer. 
Nej, dags att chilla vidare här på flygplatsen. 
Vid ombordstigningen mot Yerevan mötte jag 6 sköna grabbar att prata med. De var väldigt intresserade av historia vad jag förstod och skulle vara lite kulturella i stan. Jag är mer sportig...
Framme i Yerevan, en timme försenade hoppade jag in i en  taxi till hotellet. Artor var min chaufför och riktigt skön! En pensionär typ :)
Somnade illa kvickt på hotellet när jag vara framme 01.15 lokaltid. 
 
 
 
 
Lördagen den 2: maj
 
Vaknade imorse 9.45 lokaltid. Jag var väldigt trött efter den långa resan igår. Upp iallafall och trapporna en våning upp till en stor terrass där frukosten väntade. Jag valde äggröran, två mackor och fil med müsli. Bra start på dagen. 
Innan resan hade jag mailat med en på Armeniens fotbollsförbund om har jag kunde köpa matchtröjan. Tyvärr stämde det inte när jag väl var i shoppen. De hänvisade mig vidare till andra butiker. Jag gick sammanlagt till tre olika butiker utan resultat. Jag gick även igenom en fin marknad. Paniken jag hade var inte kul. Gick tillbaka till hotellet där de försökte på alla sätt och vis hjälpa mig. De ringde och ringde...inget hjälpte. Som från ingenstans hör en gäst oss prata. Det visar sig att han är bra vän med en SPELARE i laget. Spelaren var skadad dock och skulle inte spela. Snäll som fan är han och väljer att komma till hotellet med en tröja. Jag tror det var förra säsongens eller denna. Osäker, men jag var så glad! Tänk vad fort det kan vända. 
Vi gick sällskap till matchen och arenan. Matchen i sig var ganska kass. 0-0, men det borde nog ha gjorts några mål. 
Eftersom det tog sådan tid idag med att hitta tröjan har jag knappat turistat. En kort sväng efter matchen innan jag körde lite styrka på hotellrummet. 
Nu sitter jag och väntar på en fet pizza! 
Efter pizzan blir det att läsa bok på rummet en stund innan sovdags.Planet imorgon går 06.30 så måste upp 04.30. 
Vädret hela dagen har varit magiskt, 25 grader och sol. Shorts och en somrig tshirts har funkat bra. 
Imorgon söndag är det bara flygresan hem så då skriver jag ingenting. 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela