entrojaettland.blogg.se

En tröja.Ett land. Här skriver jag om mina fotbollsresor runt om i Europa. Jag väljer ett lag i varje land i Europa. Laget ska spela i högsta ligan i landets fotbollsliga.Jag köper hemmalagets matchtröja och spar på dessa. Hittills har jag besökt 37 länder.

Österrike,Slovakien. 25-27 juli 2015

Publicerad 2015-08-06 18:04:00 i Allmänt,

Lördagen: 
 
Som vanligt när jag reser hade jag packat klart resväskan redan på kvällen innan. Klockan ringde 03.19. Vägen till Lidingö centrum och nattbussen var väldigt kall. Det var dryga tio grader ute men samtidigt välidgt tyst. En del fåglar kvittrade. Frukostpåsen som innehöll två ägg, två frukter och två riskakor intogs på bussen mot Ropsten. Denna gång var det ganska tyst på bussen, jag såg en person lite längre bak. 
Väl i ropsten mött jag en gammal arbetskollega som var på väg till Berlin och Tyskland. Skönt att få prata av sig lite 04.00 på morgonen...
Inne i stan tog jag nästa buss vidare mot Arlanda terminal 5. På Arlanda gick jag direkt till gaten så jag sällan reser med bagage. Handbagage funkar alltid, packa lätt! 
Framme i huvustaden Wien någon timme senare tog jag efter en lång väntan buss 8 mot Schwedenplats. Därifrån gick jag de sista 200 meterna till hotellet. Jag vet inte om hon som mötte mig i receptionen hade en jävligt dålig dag eller bara jobbade med fel sak. Satan vilken värdelös service. ALLT jag frågade om fick jag ta reda på själv ändå...På vägen ner från rummet var jag fortfarande sur så jag sa till henne i recepetionen att om en gäst frågar någonting som svarar man inte "det kan du ordna själv". Rummet i sig var väldigt stort! Dock fick man duscha i korridoren men det funkade bra ändå. 
Efter att ha lagt upp handbagage tog jag några timmar på stan och lekte turist. Tillbaka på hotellet hämtade jag mina träningsprylar och ställde mig på en crosstrainer i 90 minuter på ett gym i närheten. Efter gymmet blev det en klassisk Winerschtitzel på ett lokal cafè innan jag gick vidare till fotbollsmatchen. Hemmalaget Rapid Wien slog enkelt tillbaka bortalaget Josko Ried med 3-0. Skön stämning på hemmastå hela matchen! 
Det blev lite krånligt innan matchen då jag fick fel information av supportershopen vilket gjorde att jag fick fel tröja...som tur var hittade jag den riktiga efter matchen och fick ytterligare en bild till samlingen! 
Efter matchen drog jag till hotellet och vilade en timme innan jag gick in i Wiens festnatt...
 
 
 
Söndagen:
 

Eftersom jag var så enormt trött efter festnatten i Wien sov jag ut ordentligt och njöt av en god frukost på hotellet. Dock är alltid frukostbuffer så onyttiga utomlands... Efter frukosten drog jag ut till en park där jag satt och läste vidare på Läckbergs "Sjöjungfrun" i dryga två timmar. Tillbaka på hotellet tog jag återigen en powernap innan jag tog bussen vidare till Bratislava i Slovakien. Framme i Bratislava fick jag fråga mig fram till arenan och efter en långpromenad var jag så framme vid nästa arena. Bredvid arenan låg det en enormt köpcenter där jag kunde köpa hemmalagets matchtröja och få i mig lite mat...
Matchen startade sent vilket gjorde att jag fick slänga mig på en spårvagn tillbaka och sen halvspringa till bussen som tog mig tillbaka till Wien sent på kvällen...väldigt mysigt ändå att åka kvällsbuss sådär i en helt okänd miljö! 
Matchen förlorade tyvärr hemmalaget med 0-1 i en ganska välspelad match med många chanser. Slovan Bratislava- Spartak Myjava 0-1. 
Tillbaka på hotellet i Wien så gick ag och la mig direkt eftersom jag skulle åka med flyget 06.40 dagen efter.
 
 Måndagen: 
 
Flyget gick 06.40...sen var det bara att åka hem och packa upp väskan och vila ut sig. 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela