entrojaettland.blogg.se

En tröja.Ett land. Här skriver jag om mina fotbollsresor runt om i Europa. Jag väljer ett lag i varje land i Europa. Laget ska spela i högsta ligan i landets fotbollsliga.Jag köper hemmalagets matchtröja och spar på dessa. Hittills har jag besökt 37 länder.

Bukarest 6-7 Augusti 2016.

Publicerad 2016-08-06 08:54:00 i Allmänt,

Lördagen den 6:e Augusti och söndagen den 7:e Augusti. 
 
 
Vaknade något tidigare än väckarklockan, 05.42 ville min kropp vakna denna lördagsmorgon. Hoppade in i duschen och fräschade till mig. En grötfrukost senare och mitt handbagage packat gick jag mot bussen.  
Vidarefärd mot centralen och pendeltåget mot Märsta. I Märsta fick jag vänta en stund på bussen som tog mig till terminal fem på Arlanda. Checkade in och begav mig mot säkerhetskontrollen och sen vidare mot gaten. Under detta snabba dygn i Bukarest har jag med mig en självbiografi om Hjalmar Branting. När man har mycket tid mellan olika köer hit och dit funderar jag mycket. Varför måste alltid folk vara så nervösa när man ska resa? Människor kollar sina biljetter upprepade gånger och kollar busstider osv upprepade gånger. Det kanske är att människor i överlag eller svenskar alltid vill ha kontroll. För egen del så kollar jag upp all info jag behöver innan resan. Det spar tid, stress och håller humöret uppe. 
Flyget går 09.55 om det håller tiden och tar ca tre timmar innan jag kommer fram till Bukarest. 
Vi kom till och med några minuter tidigare än planerat.Ovanligt för ett lågprisbolag. Flög denna resa med Blue Air. 
På flygplatsen gick jag mot bussarna för att köpa mig en biljett. Tyvärr var alla maskiner trasiga så jag åkte gratis in till city. Jag hoppade av vid Universitetet och tog en långpromenad mot arenan. Under vägen slank en kycklingkebab typ ner i magen och en glass.Träffade under promenaden på en hemlös katt och hund. De var så smala och magra. Tyvärr är man ju ingen veterinär men de hade inget direkt godkänt liv i 32 grader och sol.Jag svettades som en gris och kan tänka mig hur dem har det utan vatten. Fräsch kände jag mig knappast. Men jag hittade Pizza hut inne i ett gigantiskt varuhus "Mega Mall" där jag tog två stora glas med iste. Gott var det. Kollade lite på allsvensk fotboll via Wifi såklart. Nu ska jag äta en kycklingsallad och vänta in matchen som börjar om två och en halv timme. Telefonen måste laddas här på Pizza hut. 
Matchen spelades mellan FC Steua Bucharest-Concordia och slutade med hemmavinst. 1-0 efter ett mål i 79:e minuten. Väldigt, väldigt rättvist då hemmalaget malde ner motståndarna. Efter matchen tog jag en långpromenad tillbaka till Universitetet där bussen tog mig tillbaka till flygplatsen. Klockan är nu 05.25 lokaltid och jag har sovit på ett betonggolv till och från inatt. Kallt blev det också. Haha. Flyget går om en stund så jag måste  bege mig dit nu. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Budget :
Flyg: 3200
Fickpengar : 1400
Totalt : 4600

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela