entrojaettland.blogg.se

En tröja.Ett land. Här skriver jag om mina fotbollsresor runt om i Europa. Jag väljer ett lag i varje land i Europa. Laget ska spela i högsta ligan i landets fotbollsliga.Jag köper hemmalagets matchtröja och spar på dessa. Hittills har jag besökt 37 länder.

Tbilisi 3-5 November

Publicerad 2017-11-04 16:33:00 i Allmänt,

Fredagen den 3:e November
Jobbade som vanligt denna dag, dock slutade vi lite tidigare. Körde ett axelpass innan jag drog hemåt. Väl hemma så packade jag väskan och duschade. Bussen vid 16.34 vidare mot Ropsten och sen mot centralen. Centralen och pendeltåget mot Märsta.  Där tog jag som vanligt buss 583, denna gång terminal 5. Flyget gick 19.45 och var i tid. Via Riga och en korts väntan landade jag 04.37 lokaltid i Tbilisi. Tog en taxi till mitt hotell där jag somnade som en söt lite gris.
 
Lördagen den 4:e November
Vaknade vid 10.00 för att ta en frukost. Jag hade ju ändå bokat för två nätter. 
Gick ner mot stan för att promenera runt i två timmar innan matchen skulle börja. Jag gick via små gränder och kullerstensgator. Det kändes emellanåt ganska fattigt när man gick i vissa områden. Jag passerade under min runda i tur och ordning " Liberty Place ", "Jerusalem Church" " Mother of Georgia", "Narikala Forttress", "Metekhi Plateau"," Mshvidobis Bridge" samt presidentens palats. Stannade och njöt av färskpressad juice i solen. Det var skönt att sitta i shorts. Tillbaka nära mitt hotell tog jag buss 61 mot arenan. Var där 60 min innan matchen. Denna gång var det sjukt svårt att få tröjan. När matchen var slut mellan FC Locomototiv Tbilisi- FC Shukura Kobuleti som slutade 2-2 hade jag ingen tröja alls. Jag hade innan matchen träffat några som kunde engelska som skulle göra allt i sin makt för att ordna en tröja. Efter matchen väntade jag i 20min utanför arenan och där dök en av grabbarna upp utan tröja. Han ringde ett sista samtal och då kom materialaren med en nytvättad tröja.  Jag blev så jävla glad och grät nästan av lycka. Tog samma buss tillbaka och käkade lite på hotellet. 
Imorgon går flyget 05.55 lokaltid (02.55 svensk tid). Så ikväll ska jag bara se lite serier i telefonen och ta det lugnt. Jag är hemma på Arlanda 09.55 svensk tid. 
 
 
 
 
Flyg :3200
Hotell: 1200
Fickpengar: 600
Totalt :5000 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela