entrojaettland.blogg.se

En tröja.Ett land. Här skriver jag om mina fotbollsresor runt om i Europa. Jag väljer ett lag i varje land i Europa. Laget ska spela i högsta ligan i landets fotbollsliga.Jag köper hemmalagets matchtröja och spar på dessa. Hittills har jag besökt 37 länder.

Luxemburg: Differdang 03- US Mondorf 1 November- 3 November 2014.

Publicerad 2014-11-01 20:20:00 i Allmänt,

Lördag 1 November:
 
02.40 ringde klockan på lördagsmorgonen.  Upp och hoppa.  Rakning och frukost stod på schemat.  Innan jag rörde mig mot Lidingö Centrum packade jag ner det sista i necessären som skulle ner i min ryggsäck. Slängde soporna på vägen och gav mig ut på den ca 10 min långa promenaden. 3-4 grader och knäpptyst ute. Det enda som störde mitt lugn var en vit bil som körde jävligt snabbt.  Jag hoppas karman slår tillbaka. 
Bussen var någon minut sen men den kom tillräckligt i tid så jag hann med tunnelbanan mot Vasagatan utanför centralen.  På bussen var det rätt lugnt, jag räknade till 13 personer. Tunnelbanan hade lite mer liv. Fulla och glada människor.  Framme vid Vasagatan där bussen skulle ta mig vidare mot Arlanda.  Varför inte ta en gratis som ingår i 30 dagars kortet på SL istället för taxi? 
Galet trött på plats på Arlanda checkade jag in snabbt och somnade direkt när jag kom på planet. 
En mellanlandning på Köpenhamn och ytterligare sömn på nästa plan.  Framme i Bryssel vid 09.30 ungefär. 13 grader ute och sol, glädje!
20 min tog tåget från flygplatsen till tågstationen Brussel Midi där mitt hotell låg rätt nära.  Det var en stunds väntan på flygplatsen så det slank ner en våffla med chokladsås och en flaska is - te.  
Framme vid Midi tog jag en 15 minuters promenad till mitt hotell.  Hotel Casacade Louise. En väldigt trevlig man i receptionen mötte upp och så fixade vi allt och han tipsade om en runda på stan man bör gå. Jag vägrar att betala tunnelbanan/buss/taxi när jag är utomlands.  Jag föredrar 99/100 gånger att gå runt stan! Man hittar och ser mer. 
12.00 ungefär hittade jag en liten billig hamburgare-restaurang som avslutades med en våffla utanför. 2 timmar senare när jag lekt klart att vara turist så kom jag tillbaka till hotellet och följde den sista omgången på Allsvenskan.  Radiosporten funkar perfekt utomlands! Efter fotbollen och lite ishockey drog jag ner till samma område som vid lunchen.  2 stycken kyckling wraps och en glass på vägen tillbaka blev dagens middag. Väldigt gott men väldigt seg personal, 25 min för att få två wraps...
På vägen till middagen såg jag en mor!? SLÅ och måtta slag mot sin son.  Jag kunde inte hålla käften så hon slutade slå när jag ilsknade till. Jag fick ett finger tillbaka. Svalde det och hoppas grabben inte får mer stryk i bilen när de åkte iväg :/.
Kvällen har spenderats med att läsa en bok och bara vila. Lite mer Radiosporten blev det såklart.  
Ikväll blir det att sova tidigt då Luxemburg väntar imorgon och mycket tåg-åkande.
 
 Söndag 2 November:
 
Klockan ringde 08.00. Tog på mig kläderna och borstade tänderna.  En snabb och skön morgonpromenad var jag återigen på tågstationen. Dagens frukost blev två kyckling wraps på Panos.  Skön musik hade det så jag satt där och försökte sjunga med. 
På väg mot tåget som skulle ta mig till Luxemburg mötte jag en kvinna som rest från Kamerun.  Hon tappade sina resväskor och ramlade i rulltrappan. Hon gled sakta neråt när jag var på toppen. Haha. Kvar blev hennes två kattburar.  Kvar blev jag som äkta djurvän. Rätt söta faktiskt.  
Väl på tåget lyckades jag somna ganska fort. Blev väckt att några ungdomar sjöng på tåget.  Kul initiativ tyckte jag! Dock inte lika kul att se killen gå runt med en flaska Jägermeister och dricka mitt på dagen, klockan var typ 12!
Väl framme i Luxemburg köpte jag min resa vidare mot Differdange.  Buss först och sen tåg sista biten, charmig miljö på vägen.  
En lugn promenad till arenan där jag köpte efter mycket strul förra säsongens matchtröja för 30 Euro samt matchbiljetten för 10 Euro.
 
En väldigt vänlig man som kunde prata engelska hjälpte mig med tröjan. Jag förklarade att jag åkt hela vägen från Sverige för att köpa tröjan.Han förklarade att de bara var en amatörklubb och att alla spelarna jobbade vid sidan av. Det var därför det max hade två tröjor av alla i laget. Så egentligen hade jag tur och min charm räddade mig!  
Matchen var ingen höjdare förutom första 20 minuterna där hemmalaget var rätt överlägset med en hög press.. Differdange vann fullt rättvist med 3-2 även om bortlaget skapade nerv på slutet med mål på övertid. De hade dessutom ett jättläge i 94:e minuten.  
Efter matchen skyndade jag till tåget för resa tillbaka till Luxemburg. 
Klockan är nu 19.09 och jag har precis intagit en sallad på Vapiano.  Dags att skynda mot tåget som går 19.20.
Ikväll blir det bara att sova när jag är tillbaka på hotellrummet kring 23.00.
 
Måndag :
Upp 06.45. Borsta tänderna och gav mig iväg från hotellet.  10.00 gick flyget.  Tanken är att hitta lite whiskey på flygplatsen som en kollega ville ha. Vi får se! 
Tanken var att träna innebandy ikväll i Enköping när jag kommer hem, men efter all restid är man lite seg i skallen. Jag ska hem och ut på en långpromenad och se lite film. 
En helg i Bryssel och Luxemburg var kul!
 
Flyg : 2300  sek
Hotell :1200 sek
Tågbiljetter Bryssel-Luxemburg 450
Tågbiljetter Luxemburg-Differdang 40
Tågbiljetter Flygplatsen-Tågstationen 200
Mat : 860
 
Totalt : 5050 
 
 
En belgisk våffla efter en lång promenad!
 
Otroligt fin trädgård runt slottet. 
 
Sköna gatumusikanter. 
 
Så här ser det ofta ut på gatorna i Bryssel. Skandal dåligt!
Fin grönska från tågets vy under den 3 timma resan mellan Bryssel och Luxemburg.
Åka tåg är kul eller hur? :)
 
Stade de muncipal Differdange/Oberkorn
Land nummer 14!
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela