entrojaettland.blogg.se

En tröja.Ett land. Här skriver jag om mina fotbollsresor runt om i Europa. Jag väljer ett lag i varje land i Europa. Laget ska spela i högsta ligan i landets fotbollsliga.Jag köper hemmalagets matchtröja och spar på dessa. Hittills har jag besökt 37 länder.

Nur-sultan(Astana) 5-7 maj

Publicerad 2019-04-13 20:27:00 i Allmänt,

Fredagen den 5:e maj och lördagen den 6:e maj samt 7:e maj.
Jobbade som vanligt denna dag. Duschade och tog min vanliga rutt via Märsta innan jag nådde terminal 5 på Arlanda. Käkade min medhavda sallad från jobbet innan jag gick till gaten. Jag var väldigt tidig denna gång och satt och kollade serier på telefonen innan min kompis Lars dök upp på flygplatsen. Vi hängde en stund innan mitt plan gick i tid 19.30 till Warsawa. Direkt när jag landade kollade jag slutet av Mora-Leksand, och där Leksand gick upp till SHL.Jag skrek ut min lycka och dem på gaten undrade vad som hände, haha. Direkt efter såg jag Liverpool vinna med 1-3 bort mot Southampton. Mitt plan från Warsawa skulle avgå 23.00 men avgick 01.00 (dåligt väder, jag tror dock inte på det). Förseningen ledde till att jag missade mitt flyg i Kazakstan som skulle ta mig till Pavlodar. Jag fick lite panik men behöll ändå lugnet och bestämde mig för att ta en taxi i fem timmar. Jag kom fram 20 minuter sent till matchen och köpte snabbt min matchbiljett och gick in. Inne på arenan kikade jag sista 10-15 minuter av halvleken innan jakten på matchtröjan började. Få talade engelska men jag hittade till slut Dara som jag ringt veckan innan . Jag fick min tröja på innerplan precis innan andra halvlek. Speakern intervjuade mig och jag fattade inte ett ord men jag höll upp tröjan och hela arenan applåderade mig, kul! Efter matchen intervjuade Kazakstansk tv mig.
Matchen vann hemmalaget enkelt med 2-0. Matchen spelades mellan Irtysh-Taras. Efter matchen fick jag skjuts till tågstationen där jag åkte tåg åtta timmar i en varm och liten sovvagn med tre andra. Jag fick kudde och sängkläder. Jag var framme i huvudstaden 01.56 innan jag tog taxi till flygplatsen. 07.30 gick flyget via Moskva hem till Stockholm där jag landade 11.45. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Flyg: 6600
Taxi: 1200
Fickpengar: 300
Totalt: 8100
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela